چرا ، چه موقع و چطوری معده رو شستشو میدن ؟

ساخت وبلاگ

شست و شوی معده و خارج کردن سم از آن می‌ کنند.

از این روش معمولاً بر روی افرادی که سم بلعیده یا مصرف بیش از اندازه دارو یا الکل و … داشته‌اند استفاده می‌شود.

تخلیه معده در 2-1 ساعت اول( خصوصاً دقایق اول) بعد از مسمومیت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اما شست و شوی معده حتی تا 12 ساعت بعد از مسمویت نیز صورت می گیرد و می تواند به شخص کمک کند.

البته شست و شوی معده برای همه مسمویت ها انجام نمی شود و حتی اثر منفی دارد بعضی از این موارد که شست و شوی معده برای آن ممنوع می باشد در زیر آمده است:

مسمومیت با نفتتشنج،کاهش هوشیاری و یا کمامسمومیت با مواد سوزاننده قلیایی یا اسیدیاختلالات آناتومیک یا اعمال جراحی بزرگ شکماختلالات انعقادیروش های شست و شوی معده به چندین روش صورت می گیرد که ما در اینجا چند روش طبیعی را که به صورت معمول می توانید انجام بدهیدمعرفی می کنیم و در ادامه جهت اگاهی بیشتر با روش های مخصوص پزشکان نیز آشنا می شویم. توجه شود که تمامی روش های پزشکی مطرح شده ، زیر نظر پزشک صورت می گیرد و انجام خودسرانه آن ها بسیار خطرناک می باشد ، زیرا هر کدام از این روش ها در شرایط خاصی مورد استفاده قرار می گیرد  و در صورت استفاده نابجا و مقدار دُز ناصحیح ، نه تنها کمک نمی کند بلکه اثرات خطرناکی نیز دارد.

خوردن آب ، روش طبیعی شست و شوی معده

یکی از روش های طبیعی برای پاک کردن و شست و شوی معده مصرف بالای آب می باشد. کم آبی بدن اثرات مخربی بر عملکرد و سلامت تمام اعضای بدن، به ویژه روده، معده، کلیه، کبد و مغز دارد. بنابراین توصیه شده است روزی حداقل 8 لیوان آب نوشیده شود، یک لیوان قبل از خواب و یکی به محض بیدار شدن از خواب باشد. نوشیدن آب نیم ساعت قبل از غذا توصیه شده است و صرف آب یخ یا آب حین غذا ممنوع است.

استفاده از زنجبیلقدیر محمدی متخصص طب سنتی می گوید با توجه به خاصیت گرمی و خشکی که زنجبیل دارد این خشکی باعث خشک شدن رطوبت اضافی بدن از جمله رطوبت روده و معده می‌شود و می‌تواند برطرف کننده تشنگی به ویژه تشنگی ناشی از تجمع بلغم در معده باشد.

وی با اشاره به اینکه زنجبیل برای معده، قلب، کبد و مغز مقوی است و همچنین سموم حیوانی در بدن را خنثی می‌کند، تصریح کرد: در واقع سموم حیوانی در بدن به معنای مرغ‌هایی هستند که برای پرورش آنان از آنتی بیوتیک استفاده شده یا گوشت گاو که با برخی سموم تماس پیدا کرده است و با غذا خوردن وارد بدن شده است.

لیمواضافه کردن آب لیموی تازه به غذا و سالاد، یکی از روش‌های عالی دفع سموم بدن و کمک به هضم غذاست.

آلوئه ورانوشیدن عصاره آلوئه ورا به صورت ناشتا به هضم غذا و دفع سموم کمک می‌کند.

 

روش های مختص پزشکیاین روش ها برگرفته از سایت علوم پزشکی می باشد.

روش اول القا استفراغدر این روش سعی می کنند شخص را با استفاده از شربتی به نام ایپکا وادار به استفراغ کنند تا مواد مسموم از بدن او خارج شود. این روش به ندرت استفاده می شود. این دارو در زمانی که باعث کاهش سطح هوشیاری می شود یا مسمومیت های ناشی از مواد اسیدی ، نفتی و ترکیباتی از این دست و …..  ممنوع می باشد.

 شست و شوی معده توسط پزشکیکی از روش های موثر جهت تخلیه معده بوده و  تقریباً در تمام مسمومیت های خوراکی در دقایق اولیه بخصوص 4-2 ساعت و حتی تا 12 ساعت اول انجام می شود. این روش برای موارد زیر کاربرد دارد:

خارج نمودن داروها و سموم مایع و جامد در صورتی که بیمار حجم زیادی را مصرف کرده باشد.لاواژ معده عمدتاً در عرض 60-30 دقیقه بعد از مصرف موثرتر است، هرچند در مورد داروهایی که سرعت تخلیه معده را کاهش می دهند، تا چند ساعت پس از مصرف نیز کاربرد دارد.برای تجویز زغال و آب دهی کل دستگاه گوارش در بیمارانی که قادر به بلعیدن نیستند.برای رقیق نمودن و خارج کردن مایعات خورنده از معده و آماده نمودن بیمار برای اندوسکوپیاستفاده از زغال فعالزغال فعال ماده پودری با قدرت جذب بسیار بالاست که به دلیل داشتن سطح تماس زیاد می تواند اکثر سموم را جذب کند. نمک های یونی مثل آهن، لیتیم و سیانیدها یا مولکول های قطبی کوچک مثل الکل ها به مقدار بسیار کم جذب زغال فعال می شوند. تجویز دوز های مکرر چارکول در کاهش جذب داروهایی با حجم توزیع پایین و داروهایی که سیکل انتروهپاتیک دارند مثل دیگوکسین، فنوباربیتال و تئوفیلین می تواند کمک کننده باشد.منبع : https://jidi.ir/ dadasr...

ما را در سایت dadasr دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : pari dadasr بازدید : 60 تاريخ : پنجشنبه 1 ارديبهشت 1401 ساعت: 18:40